fbpx
263

Kaupunkipyöriä Stadissa jo kesällä

Helsingin muotoiluvuoden kesä lähestyy ja se tuo tullessaan uuden karheat ja hienot kaupunkipyörät, ainakin pilottihankkeena. Jokusen aika sitten luin, että keskustelut junnaavat paikoillaan ja kaupunkipyörät jäisivät tulematta. Nyt kuitenkin Helsingin Uutiset laittoi artikkelin, että pyörät tulevat keväällä 2013 ja tänä kesänä käynnistyy pilottihanke. Lisäksi HSL toivoo kaupunkipyörälle nimiehdotuksia, kannattaa käydä antamassa oma ehdotuksensa. Kaupunkipyörähän on melko pitkä sana. 🙂

On aivan loistavaa, että kaupunkipyörät tulevat, vaikka sitten viimeistään keväällä 2013. Kaupunkikuvamme kehittyisi niiden myötä. Kaupunkipyörät voi nähdä joukkoliikenteen osana ja turisteille ne ovat varsin mukava tapa tutustua kaupunkiin. Kaupunkipyöriä on Euroopan kaupungeissa, niin suurissa kuin pienissäkin. Espanjassa yli sadassa kaupungissa on kaupunkipyörät, Saksassa yli neljässäkymmenessä kaupungissa ja lista jatkuu. Yhteensä kaupunkipyörät omaavia kaupunkeja Euroopassa taitaa olla yli 300.

Helsingissäkin oli taannoin kaupunkipyöriä, mutta ne joutuivat paljolti ilkivallan kohteeksi. Niitä rikottiin ja varastettiin, telineet olivat rikki jatkuvasti tai ammottivat tyhjyyttään. Varsin paheksuttavaa. Toivottavasti nyt hankkeen suhteen on jotain tehty paremmin. Ja toivottavasti tällä kertaa osaamme huolehtia, että pyörät pysyvät ehjinä ja käyttökunnossa. Tuleva kaupunkipyöräjärjestelmä toimii matkakortilla, joten ainakin pyörän lainaamisesta jää jotain tietoja järjestelmään, ehkä parempi niin. Ja toivottavasti hankkeen rahoitusta turvataan mainostuloilla.

Kesän pyöräilymatkoja odotellessa!

Mitä mieltä sinä olet?