fbpx
263

Stadilaista osuuskauppaa

Olen ehdolla HOK-Elannon vaaleissa, ehdokasnumeroni on 19. Äänestys alkoi eilen ja äänestysaika päättyy 14.5. Äänestää voi myös ihan internetissä. Tosin internetissä äänestysaika on poikkeava. Se alkaa 2.5. klo 7:00 ja päättyy 9.5. klo 17:00. Äänestäneiden kesken arvotaan auto ja iPadeja.

Asiakasomistajia edustava edustajisto kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa, kevät- ja syyskokoukseen. Edustajiston tärkeimpiä tehtäviä on valita osuuskaupalle hallintoneuvosto, jonka rooliin kuuluu puolestaan osuuskaupan liiketoiminnan valvonta, osuuskaupan toiminnan huomattavasta supistamisesta tai laajentamisesta päättäminen ja strategian vahvistaminen sekä hallituksen ja toimitusjohtajan valinta.

Eli osuuskaupan tärkeistä asioista on kyse. Itse herättäisin mielelläni enemmän keskustelua varsinkin lähikauppojen määrästä ja sijainnista sekä niiden valikoimien joustavuudesta. Kyllähän nyt stadilainen lähikauppa voisi olla erilainen kuin missä tahansa muualla. Tarjolla pitäisi olla myös enemmän luomua ja tuoretta lähiruokaa. On myös hienoa, että on ruvettu panostamaan nettikauppaan, asiakkaat voivat tilata ruokaostoksensa internetistä suoraan kotiin kuljetettuna. On kieltämättä myös järjetöntä, että markkinat ovat näin keskittyneitä, kaivattaisiin tervettä kilpailua. Olutravintolat puolestaan voisivat panostaa hanatuotteiden vaihtelevuuteen ja laatuun.

Tsekkaa myös painotukseni vaalikoneessa.

Mitä mieltä sinä olet?