fbpx
263

Ratikalla risteilemään

Helsingin seudun joukkoliikenteessä tuli tänään 13.8. voimaan monia linjamuutoksia. Joukkoon mahtuu monenlaisia muutoksia.

Erityisen hyvänä ja kauan odotettuna uudistuksena itse pidän sitä, että nykyään Länsiterminaaliin pääsee ratikalla. Linja 9 kulkee nyt Länsiterminaaliin asti. Tämä on loistavaa parannusta ainakin risteilymatkaajille, turisteille ja verkkokauppa.comin asiakkaille. Tulevaisuudessa linja tietysti palvelee myös kaikkia Jätkäsaaren tuhansia asukkaita ja siellä muuten asioivia.

Kaikkia taitaa olla mahdotonta miellyttää näissä muutoksissa. Tärkeää on, että joukkoliikenne sujuvoittuu entisestään, luonnollisesti pyritään vähentämään ruuhkia ja linjojen päällekkäisyyksiä. Linjasta toiseen vaihtaminen täytyy olla sujuvaa lyhyillä vuoroväleillä. Julkinen liikenne tulee olla aidosti yksityisautoa mieluisampi ja järkevämpi vaihtoehto, tällöin myös kynnys siirtyä joukkoliikenteen käyttäjäksi on matala. Uudistuksessa bussilinjoja on pyritty siirtämään pois ruuhkaisimmilta katuosuuksilta. Siinä mielessä muutos onkin askel kohti aikaisemmin esitettyä runkolinjastomallia, jossa muodostetaan pääväylille runkolinjat ja kaupunginosiin kaupunginosalinjoja, ja tietysti poikittaislinjoja unohtamatta.

Kaupungin liikennesuunnittelusta kovasti kiinnostuneena ja Helsingin kunnallisvaaliehdokkaana kuulen mielelläni mielipiteesi näistä muutoksista ja kaupungin liikenteestä yleisesti, laita vaikkapa sähköpostia osoitteeseen joona@joonahaavisto.fi tai kommentoi alla.

Tässä vielä linkki HSL:n tiedotteeseen, jossa lisätietoa aiheesta.

Mitä mieltä sinä olet?