fbpx
263

Mahtavaa ravintolapäivää

Elävän kaupunkikulttuurin riemuvoitto, ravintolapäivä, on taas täällä. Tämä päivä saa kaupunkilaisia ympäri maailman liikkeelle ja etsimään tai tekemään hyvää ruokaa.

Elävää kaupunkilaisten ylläpitämää kaupunkikulttuuria tarvitaan Helsinkiin lisää. Elävä Helsinki tarvitsee monipuolista tapahtumatoimintaa. Tapahtumien järjestäminen tällä hetkellä ei vaan ole niin helppoa kuin sen tulisi olla. Omaa popup-ravintolaa ei noin vain pistetä pystyyn ja tapahtuman järjestämiseen täytyy lupia kysellä useista eri virastoista. Jos kaupunkilaiset haluavat järjestää yhteistä hyvää kaikille, tulisi kaupungin virastojen antaa mahdollisuus siihen, ehkä jopa pysyä suosiolla vaan poissa tieltä.

Tähän ratkaisuna on ehdotettu yhden luukun periaatetta. Helsingin kaupungin tulee järjestää asiointi tapahtumien järjestäjille ja niihin vaadittaville luville yhden luukun kautta. Lisään vielä tuohon, että lupien hakemisen ja varauksien tilanteen tarkastelun tulisi olla mahdollista hoitaa myös internetissä. Julkisen kaupunkitilan vuokraamisen hintoja tulisi järkeistää, varsinkin voittoa tavoittelemattomien tapahtumien kohdalla vuokrien taso ei saa estää tapahtuman järjestämistä!

Enemmän kansalaisvetoista toimintaa ja elävää kaupunkikulttuuria, vähemmän byrokratiaa.  Kaupungin tulee olla asukkaiden omaehtoisen toiminnan mahdollistaja, eikä elävän kaupunkikulttuurin jarruttaja. Yhdenkään kaupunkitapahtuman ei tulisi jäädä järjestämättä hallinnon tai julkisen kaupunkitilan vuokratason vuoksi.

Hyvää ravintolapäivää kaikille!

 

Mitä mieltä sinä olet?