fbpx
263

Elämänsä yrittäjä

Hyvää yrittäjänpäivää.  Yrittäjän päivän tavoitteena on luoda positiivista kuvaa yrittämisestä ja saada nuoret kiinnostumaan yrittäjyydestä uravalintana. Mitä tulee ensimmäiseksi mieleen sanasta yrittäjä? Mahdollisesti jotain seuraavista: tekijä, innostunut, ketterä, omistautunut, ahkera. Näitä ainakin pitäisi tulla mieleen. Suomeen nimittäin tarvitaan jatkuvasti enemmän ja enemmän yrittäjiä ja uusia innovaatioita. Suhtautuminen yrittäjyyteen tulisi siis olla kannustavaa ja rohkaisevaa. Yrittäjäksi voi ryhtyä jo nuorena eikä kynnyksen tulisi olla liian suuri. Ja vaikka menisi hieman pieleen, olisi mahdollisuus yrittää uudelleen. Harva nimittäin onnistuu ensi yrittämällä.

Meistä jokainen voi ajatella olevansa elämänsä yrittäjä. Asenne ratkaisee tässä, tarvitaan ennakkoluulotonta tekemisen meininkiä, rohkeutta tarttua uusiin juttuihin ja hieman itsensä likoon pistämistä. Itse myös olen yrittäjän asenteella mukana nyt kunnallisvaaleissa. Ja tietysti samalla ketterällä asenteella vielä töissä työnantajallani.

Osallistuin viime viikolla Helsingin Yrittäjien järjestämään Tutustu yrittäjyyteen -kampanjaan, jossa ehdokkaat tutustuvat yrittäjiin ja keskustellaan yrittäjän arjesta Helsingissä. Mielelläni kuulen lisää näistä aiheista, onko yrittäminen Helsingissä onnistunut, vai onko ollut haasteita?

Mitä mieltä sinä olet?