fbpx
263

Enemmän kaupunkia Helsinkiin

Tässä on nyt melkein kuukauden päivät oltu joka päivä enemmän tai vähemmän kampanjoimassa toreilla ja kaduilla. Kampanjointiin on mahtunut mukavia kohtaamisia ja hyviä keskusteluja kaupunkilaisten kanssa. Moni on kysynyt ajatuksistani Helsingin uudistamisesta. Näissä keskusteluissa olen halunnut ennen kaikkea kuunnella ajatuksia paremmasta ja toimivammasta Helsingistä. Kuinka saadaan enemmän kaupunkia Helsinkiin, enemmän urbaania meininkiä.

Asumisen hinnan nousu on huolestuttanut monia, ja huolestuttaa se minuakin. Helsingin tulee pystyä vastaamaan huutavaan asuntopulaan kaavoittamalla ja rakentamalla enemmän ja tiiviimmin. On uskallettva rakentaa myös korkeammalle, luonnollisesti tapauskohtaisesti ja riskit huomioonottaen. Esimerkiksi Keski-Pasilaan ja Kalasatamaan tornitalot sopivat. On ennustettu, että Helsinkiin tulee vuoteen 2030 mennessä jopa yli 300 000 uutta asukasta. Asuntotuotantoa lisäämällä oikein urakalla saadaan asuntojen hintoihin myös tolkkua. Tästä aiheesta kirjoitin elokuussa.

Joukkoliikenteen kehittäminen ja sen investoinnit ovat todella tarpeellisia. Me tarvitsemme enemmän poikittaisliikennettä ja sujuvampia vaihtoja. Yleisesti ottaen luotettavampi ja kattavampi joukkoliikenne tekee myös yksityisautoilusta luopumisen helpommaksi. Tästä aiheesta ja samalla ajatusta maksuttomasta joukkoliikenteestä kritisoiden kirjoitin tämän kuukauden alussa.

Helsinki tarvitsee yrittäjiä ja yrityksiä, tämän vuoksi kaupungin elinkeinopolitiikka tulee olla kannustavaa ja huomioonottavaa. Yrityksen perustaminen tulee ja lupien saaminen tulee olla mahdollisimman yksinkertaista. Yritykset tarvitsevat myös tiloja toimiakseen, joten tulee olla erilaisia toimistoratkaisuja eikä sen välttämättä aina tarvitse olla edes täysin oma tila, Helsingin Yrittäjien avokonttori hanke oli varsin onnistunut.

Olen koko elämäni asunut kaupungissa, opiskellut Helsingissä, kulkenut pääsääntöisesti julkisilla kulkuvälineillä ja aina tykännyt kaupungin menosta ja meiningistä. Helsinki on minulle rakas ja pidän tätä todella upeana kaupunkina. Ajat muuttuvat eikä Helsinki saa jäädä paikoilleen, kehitystä kaivataan ja nykyaikainen kaupunkisuunnittelu korostuu entisestään. Kaupunkisuunnittelulla vaikutetaan ihmisten arkeen kaupungissa todella paljon ja se kiinnostaa minua suuresti, siksi olen ehdolla valtuustoon!

Ja todettakoon vielä, että ohjelmistosuunnittelijana, it-alan ammattilaisena, pystyn tuomaan kaupungin päätöksentekoon tietojärjestelmien asiantuntemusta. Tästä aiheesta kirjoitin syyskuussa.

Lisäksi ehkä yleisin kysymys on liittynyt sukunimeeni. Moni on kysynyt, että olenko sukua Pekka Haavistolle. Ainakaan omien tietojeni mukaan en ole, mutta oikein hauskaa kun sitä kysytään niin usein.

Toivottavasti vaalit vielä kiinnostavat, minulle tärkeintä on että kaikki äänestävät. Tämä viikko mennään vielä täysillä, huudellaan numeroa 179 kaikkialla ja keskustellaan vaaliasioista, ja sunnuntaina sitten juhlitaan menestynyttä ja upeaa vaalikampanjaa! Luonnollisesti olen tavattavissa vaalien välissäkin, eli näitä kirjoitteluja tai muita aktiviteetteja ei ole tarkoitus vähentää mitenkään.

Kuvan otti Kim Korkkula

Kuvan otti Kim Korkkula

Mitä mieltä sinä olet?

2 kommenttia artikkeliin “Enemmän kaupunkia Helsinkiin

  1. En paljasta ehdokastani ennen vaaleja, mutta kaupunkitapahtumat ovat hyvä asia. Tiesin sen jo Asunnottomien yö-tapahtuman kynnyksellä.

    1. joona sanoo:

      Kiitos kommentista! Kaupunki kuuluu kaikille ja monesti kaupunkitapahtumat ovat parhaimmillaan kaupunkilaisten tuottamina. Asunnottomien yö oli myös tärkeä keskustelunherättäjä. Helsingin asuntopula on nostanut asuntojen hinnat pilviin, minua huolestuttaa tämä kehitys. Asuntoja on tuotettava ja kaavoitettava enemmän ja ripeämmin, tavoitteisiin on päästävä. Uudesta Suomesta löysin tänään artikkelin aiheesta, kannattaa lukasta