fbpx
263

Kaupunkia vähemmällä melulla?

Helsingin ympäristökeskus tiedottaa, että melusaaste stressaa helsinkiläisiä. Aiheesta on siis toteutettu kysely ja tuloksia tulkitaan sekä ratkaisukeinoja etsitään. Ihan oikea ja vakava ongelma, mutta hieman särähtää, kun artikkelissa oletetaan kaupunkirakenteen tiivistymisen lisäävän ympäristömelulle altistumista. Pikemminkin hajautetumpi asuminen lisäisi yksityisautoilun tarvetta ja sitä kautta myös liikenteen aiheuttamaa melua.

Häiritsevän ympäristömelun rajoittaminen on mahdollista tiiviimmissäkin ja suuremmissakin kaupungeissa. Syy on siinä, että autojen määrä on pienempi ja kevyttä liikennettä on enemmän.

Ja viimeksi ympäristökeskus sätti parin konsertin keston ylittymisestä. Kahden konsertin alle tunnin liian pitkään kestäneestä kestosta Live Nation Finland Oy sai ympäristökeskukselta huomautuksen ja uhkauksen poliisitoimista. Ei ehkä ollut se todellisen melusaasteen aiheuttaja eikä kaupunkiympäristön vihollinen numero ykkönen!

Ratkaisu tosiaan on siellä yksityisautoilun ja raskaan liikenteen vähentämisen sekä tiiviimmän kaupunkirakenteen suunnalla. Lisäksi Helsinkiin mahtuu myös ns. kaupunkimaisia hiljaisia alueita.

Lue artikkeli Helsingin Sanomien Oma Kaupunki -sivustolla.

Ja itse kyselytutkimus löytyy täältä

Mitä mieltä sinä olet?