fbpx
263

Ennätysmäinen budjettisopu toi edistystä ympäristötoimelle

Tänään on hieno sunnuntai. Aurinko paistaa ja kevät tekee tuloaan. Ja samaan aikaan kaupunginhallitusryhmät ovat päässeet ennätysajassa sopuun vuoden 2014 budjettiraamista. Neuvottelut olivat jatkoa edellisenä viikonloppuna pidetyille neuvotteluille valtuustostrategiasta.

Se miksi kerron tästä kovasti hehkuttaen liittyy keskusteluumme ympäristölautakunnan jäsenien kanssa tiistaina 18.3. kokouksen yhteydessä. Lautakunnan kokouksen listalla keskusteltiin mm. kaupungin virastojen päästöjenvähennystavoitteista. Kokouksen ulkopuolella keskustelimme taas kerran kaupungin ympäristötoimen akuutista resurssipulasta. Tämä pula on tullut jo useaan otteeseen esille tässä juuri alkaneen lautakuntakauden aikana. Säästöjä on tehty ”pakastamalla” virkoja, ja niitä on tallessa eri osastoilla yht. n. 10 henkilötyövuotta. Vaikka ympäristökeskuksen tarkastajat ja muu henkilöstö tekevät upeaa duunia, jäädään pahasti alle tavoitteiden varsinkin ympäristö- ja elintarviketarkastusten piirissä. Mahdollisia seurauksia osaatte varmasti kuvitella.

Olimme tutustuneet edellisen viikonlopun budjettiraamiesitystä ja huomanneet, että ympäristötoimelle ei lisää resursseja olisi luvassa. Päätimme lautakuntaryhmien kesken olla yhteydessä puolueidemme strategianeuvottelijoihin. Raamissa esitetään ympäristötoimelle samaa summaa kuin tälle vuodelle, mikä johtaisi lisäjäädytyksiin. Palkankorotuspaineeksi arviodaan n. 1,5-2,0% ja yksi virantäyttö kustantaa n. 60 000 euroa. Puheenjohtajamme Matti Niemen (sdp) johdolla valmistelimme siis esityksen, että ympäristötoimen raamia nostetaan esityksen tasosta vähintään 180 000 euroa ja lisäksi kohdennetaan toiset 180 000 euroa kolmen uuden terveystarkastajan palkkaamiseksi. Kustannusvaikutuksena yht. 360 000 euroa. Todellisen tarpeen (10 virkaa, 780 000 eur) mukainen pyytäminen olisi ollut jo liikaa pyydetty kaupungin talouden tilanteen huomioon ottaen. Tällä esityksellä arvelimme varmasti saavamme heräteltyä oikeansuuntaista keskustelua.

Tänään sain tiedon valtuustoryhmämme puheenjohtajalta Lasse Männistöltä (kok), että toiveemme oli toteutunut. Tiedotteessa kerrotaan, että kaupungin ympäristötoimeen varataan 0,3 meur alkuperäistä raamiehdotusta enemmän. Muutenkin tiedotteen mukaan budjettisopu kuulostaa melkoisen hyvältä.

Fiilis on mahtava, kannatti olla yhteydessä valtuustoryhmän johtoon. Hyvää kevään alkua kaikille!

Kevättä Helsingin kaduilla. Kuva Johanna Kare-Haavisto (jossukh)

 

Mitä mieltä sinä olet?

2 kommenttia artikkeliin “Ennätysmäinen budjettisopu toi edistystä ympäristötoimelle

  1. Otso Kivekäs sanoo:

    Saitte 300 000 euroa. Raamissa ei rajata, miten se pitää käyttää. Toivon, että lautakunnassa harkitsette miten tämä, sekä kaikki muukin lautakunnalle budjetoitu raha parhaiten käytetään ympäristön hyväksi.

    Raamineuvottelijoiden puolesta lähetän terveiset, että me emme sitä teille ole sanelleet, vaan se on täysin teidän vastuullanne.

  2. Leo Stranius sanoo:

    Hieno juttu!