fbpx
263

Eipäs aloiteta vielä terassikautta

Eilinen aurinkoinen 30-vuotis synttäripäivä innoitti suuntaamaan terassille töiden jälkeen. Valitettavasti emme kuitenkaan pikaisella etsinnällä löytäneet terassia Kampista. Naureskeltiin siinä kavereiden kesken, että varmasti tällekin on joku kielto. Tänään tutustuin asiaan hieman ja sosiaalisen median avustuksella oli todettava, että kieltoa tosiaan löytyy.

Varsinaisesti kaupunki ei rajoita terasseja tiettyihin päivämääriin, mutta ellei Helsinki jotain kiellä, niin kyllähän sitten eduskunta. Sosiaali- ja terveysalan valvonta- ja lupavirasto määrittää alkoholijuomien anniskelun omavalvontaoppaassa seuraavasti:

Terassia saa käyttää anniskelualueena 1.4. – 31.10. välisenä aikana.

Tästähän lupaa myöntävä taho varmasti tulkitsee, että muina aikoina ei terassile lupaa voida myöntää. Ihmettelin asiaa vielä hieman twitterissä ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri joutui hänkin vahvistamaan tämän.

Anniskeluterassit siis eivät saa vielä olla auki, kahviterassit ilmeisesti kyllä. Jos ravintolayrittäjä kokee, että lämpimänä aurinkoisena varhaisen kevään päivänä asiakkaita riittäisi terassille, niin miksi sitä on lähdettävä kieltämään? Normitalkoille on edelleen tarvetta.

Mitä mieltä sinä olet?

Yksi kommentti artikkeliin “Eipäs aloiteta vielä terassikautta

  1. Mä olen ihan varmasti korkannut pariinkiin otteeseen terassikauden lapissa joskus tammi-helmikuussa. Ja vähän etelämmässäkin, keskisen Suomen rinteissä.

    No, eiköhän valppaat lainlaatijat tämän paljastuksen perusteella narauta väärintekijät 🙂