fbpx
263

Tutustumaan Euroopan ekologisimpaan kaupunkiin

Amsterdamin kaupungilla on kunnianhimoiset tavoitteet ilmasto- ja energiaohjelmissa, kaupunki haluaa olla esimerkkinä muille Euroopan kaupungeille. Vuoden 2015 jälkeen Amsterdamissa rakentamisen on tarkoitus keskittyä energianeutraaleihin ratkaisuihin. Lisäksi kaupunki on tunnettu pyöräilijöiden paratiisina, yli 50 % matkoista keskusta-alueella tehdään pyörällä.

Helsingin Ympäristölautakunta lähtee tiistaina neljän päivän virkamatkalle Amsterdamiin. Ensi viikosta tulee siis varsin mielenkiintoinen. Matkan tarkoituksena on tutustua Amsterdamin kaupungin keinoihin hillitä ilmastonmuutosta kaupunkiasumisen ja liikkumisen eri osa-alueilla. Ohjelmaan kuuluu tiivis paketti kestävää kaupunkisuunnittelua, terveellistä ja vihreää kaupunkiympäristöä ja älykästä kaupunkia sekä kierrätyksen ratkaisuja. Lisäksi vierailemme kaupungintalolla Amsterdamin kaupungin apulaiskaupunginjohtajan kutsumana.

Matkalla riittää siis tutustuttavaa ja keskusteltavaa. Ympäristöfiksuissa ja energiatehokkaissa ratkaisuissa Helsingin kaupungilla on varmasti Amsterdamista paljon opittavaa. Ja nörttiä kiinnostaa tietysti aivan valtavasti seminaari aiheella Smart City. Näistä aiheista riittää varmasti kirjoitettavaa matkan jälkeen.

Tässä matkan ohjelmaluonnos, joka julkaistiin lautakunnan sivuilla helmikuussa. Ohjelman aikataulu on tuosta hieman muuttunut, mutta otsikot pysyneet pääosin samana.

Mitä mieltä sinä olet?