fbpx
263

Miten käy Vartiosaaren?

Vartiosaaren suunnitelma on tänään kaupunginhallituksen käsittelyssä. Saareen suunnitellaan asuntoja 5 000–7 000:lle asukkaalle. Ilmeisesti suunnitelmat voivat ratketa nyt yhdellä äänellä?

Tatu Rauhamäen huomio Kruunusiltojen luoman reitin jatkeesta on minusta varsin olennainen. Saari on tarkoitus yhdistää keskustaan Laajasalon kautta kulkevalla raitiotieyhteydellä. Raideinvestointeja pitää hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti.

Kaupungin kasvu ja rakentaminen ympäri Helsinkiä on todella tärkeää. 3000-4000 asunnon sijoittaminen muualle ole ihan pikku juttu. Samalla moneen muuhunkin paikkaan Helsingissä on suunnitelmia, jotka herättävät keskustelua. Ongelmattomia paikkoja ei taida kovin montaa enää löytyä. Sitten sanotaan, että rakennetaan korkeammalle, ja se on hyvä huomio, Helsinkiä pitäisikin rakentaa korkeammalle. Se ei kuitenkaan poista sitä, etteikö Vartiosaari olisi merkittävä jatke Kruunusiltojen reitille kohti itää.

Lisäksi koen, että Vartiosaaren saavutettavuus on nykyisin melko heikko. Sinne ei tule ihan noin vain lähdettyä päiväretkelle. Näillä rakentamissuunnitelmilla sillan rakentaminen tulisi kannattavaksi ja samalla säilytettävien luontoalueiden saavutettavuus paranee.

Voi ratketa yhdellä äänellä, toivottavasti ratkeaa saareen rakentamisen puolesta.

Mitä mieltä sinä olet?