fbpx
263

Kivihiilen käyttö kielletään

Muutama päivä sitten hallitus julkisti tavoitteensa kieltää kivihiilen käyttö energiatuotannossa vuoteen 2030 mennessä. Rohkea tavoite ja reilu kymmenen vuotta luulisi olevan järkevä aika reagoida.

Kivihiilestä luopuminen on tärkeä edistysaskel puuhtaamman ja kestävämmän energiantuotannon tiellä, pitkällä tähtäimellä fossiilisista pystytään varmasti luopumaan kokonaan. Kuten ministeri Mykkänen tänään Hesarin haastattelussa totesi, suurin ratkaistava ongelma maailmassa lienee se, että poltamme fossiilit taivaalle meidän lastemme piikkiin.

Energiakriisiä tästä hallituksen linjauksesta ei tule muodostumaan, kivihiilen osuus on jo laskussa. Helsingissä Hanasaaren voimala suljetaan lähivuosina. Olennaista on hakea vaihtoehtoja, ja pitää huoli, että ainakaan turpeen käyttö ei muodostu sellaiseksi.

Mitä mieltä sinä olet?

2 kommenttia artikkeliin “Kivihiilen käyttö kielletään

  1. Joku Toinen sanoo:

    Turhanaikaista näpertelyä maailman mittakaavassa. Saksassa poltetaan kahdessa viikossa yhtä paljon hiiltä kuin Suomessa vuodessa, Kiinassa poltetaan hiiltä joka päivä yhtä paljon kuin Suomessa 1½ vuodessa!

    Lähde: https://www.energy.eu/stats/energy-coal-consumption.html

    1. Joona Haavisto sanoo:

      Aika moni asia johon kansana ryhdytään on näpertelyä maailman mittakaavassa, emmehän maana ole tosiaan kovinkaan suuri. Esimerkkinä voidaan kuitenkin toimia ja sen vaikutus voi olla kansalaisten lukumäärää suurempi.