fbpx
263

Ääni kehitykselle ja kasvulle

Kevään kuntavaalit ovat reilun parin kuukauden päässä. Vaaleissa ratkaistaan suuntaa Helsingille. Suurena kysymyksenä on esimerkiksi se, että vastaammeko voimakkaaseen kaupungistumiseen kasvattamalla Helsinkiä riittävällä tahdilla?

Historialliset näistä vaaleista tekee sote-uudistus, jonka yhteydessä Sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin kuuluvat asiat siirtyisivät kaupungilta maakuntien hoidettavaksi. Kaupunkien tai kuntien hoitoon jäisi kuitenkin vielä paljon asiaa, oikeastaan ydintehtävät, jotka tarjoavat mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa. Kaavoitus, liikenne, koulutus, kulttuuri ja kuntalaisten hyvinvointi sekä kunnan elinvoima.

Minulle kaupunkipolitiikan kiinnostuksen kohteet löytyy nimenomaan edellä mainituista aiheista. Ympäristölautakunnassa olen erityisellä mielenkiinnolla seurannut kaupunkisuunnittelun kaavasuunnitelmia, jotka tulevat meille lausunnolle. Kaupungin on otettava harppauksia kasvun suhteen, se tarkoittaa etenkin tiiviimpää ja korkeampaa rakentamista sekä uusia alueita. Tietotekniikkajaostossa olemme linjanneet kaupunkia kohti digitalisaatiota, paljon on vielä tehtävää, jotta voidaan oikeasti puhua sähköisestä vuorovaikutuksesta. Liikenteen suhteen puolestaan panostus sujuvuuteen ja toimivuuteen vähentää matkustamiseen käytettyä aikaa ja vapauttaa tunteja muualle. Panostamalla joukkoliikenteen laatuun vähennetään tarvetta yksityisautoiluun.

Meidän on myös vastattava tulevaan, maailmalla on merkkejä suuresta murroksesta. Digitaaliset toimintamallit muuttavat perinteisiä palveluja, on lyhytnäköistä estellä näitä kielloilla ja säädöksillä. Otetaan kehitys vastaan mahdollisuutena!

Kuntavaalit käydään hieman päälle kahden kuukauden päästä. Minulla on kampanja vauhdissa, meillä on hyvä meininki, sana alkaa leviämään ja tiimi kasvaa. Seuraavien kahden kuukauden aikana tulen nostamaan aiheita kaupungin kehityksen kohteista ja kiertämään kaduilla kaupunkilaisia kohtaamassa. Toivottavasti tapaamme!

Mitä mieltä sinä olet?