fbpx
263

Vaalikampanjan viime metreillä

Olin viime kuntavaaleissa Helsingissä ehdolla ja lähes 300 äänestäjää luotti minuun. Se on iso määrä äänestäjiä ensimmäistä kertaa yrittävälle. Ikävä kyllä se ei kuitenkaan valtuustopaikkaan asti riittänyt, mutta hyvän lautakuntapaikan sain. Ympäristölautakunta on ollut minulle mieleinen lautakunta, jossa olen saanut tilaisuuden tutustua ja vaikuttaa moniin kaavasuunnitelmiin sekä kaupungin ympäristöpolitiikkaan. Tämän lisäksi olen ollut mukana kaupunginhallituksen tietotekniikkajaostossa, jossa olemme tehneet päätöksiä kaupungin digihankkeiden suhteen.

Ehdolle asetuin, koska työni modernin, korkealle kurottavan ja ketterän Helsingin puolesta on vasta alussa. Minulle Helsinki on metropoli ja tulevaisuuden miljoonakaupunki. Kokemuksen myötä on kertynyt lisää näkemystä ja ajatuksia kaupungin kehityksestä ja kasvusta. Näistä on hyvä ammentaa tulevaa valtuustokautta varten.

Tämä kuntavaalikampanja alkoi jo hyvissä ajoin viime vuonna. Heti alkusyksystä sain kerättyä ydintiimini kasaan ja mukaan kampanjapäälliköksi lähti mahtava Heini Rask. Tehtiin alustavia suunnitelmia, hahmoteltiin grafiikkaa ja otettiin valokuvia sekä kerättiin lisää tiimiläisiä. Oli ilo huomata että moni lähti jo siinä vaiheessa mukaan, yli puoli vuotta ennen vaaleja. Pitkin syksyä ja kevättä jalkauduttiin myös kaduille erilaisten tempausten muodossa, tästä näkyvimpänä esimerkkinä oli kun pistimme hyönteisruokaa jakoon Atte Harjanteen kanssa. Ideana oli kertoa tulevaisuuden ruuasta ja samalla herätellä myös keskustelua kuntapolitiikasta.

Politiikka ei ole pelkkää vaalikampanjointia, tärkeää on tuoda esiin tekoja ja ajatuksia paremmasta kaupungista. Kampanjan aikana olen kirjoittanut metropolikaupungistalähipäiväkodeista, koulujen ilmapiiristä, liikenneautomaatiosta, kaupungin kasvusta, keskuspuistosta, Hakaniemen lasipaviljongista, joukkoliikenteen maksuttomuudestahiilivapaasta Helsingistä ja monesta muusta aiheesta. Esimerkiksi joulukuussa kirjoitin Vallilan konepajan alueen tilanteesta: Bauhaus suunnitteli sinne uuden liiketilan sijoittamista. Kävin silloin keskusteluja puolueeni lautakuntaedustajien kanssa ja lopulta asiassa päädyttiin hyvään ratkaisuun. Kaupunkisuunnittelulautakunta ei kuitenkaan muutosehdotuksista innostunut ja Bauhaus vetäytyi hankkeesta.

Nyt on varsinainen vaalipäivä lähellä, lauantai vielä kampanjoidaan tiimin kanssa ympäri kaupunkia ja varmasti kertyy paljon kohtaamisia ja hyviä keskusteluja kaupunkilaisten kanssa. Sunnuntaina sitten suodaan vaalirauha.

Kuntavaalit on selkeästi tärkeimmät vaalit ja niillä on eniten vaikutusta arkeemme. Ei ole yhdentekevää mihin kaupunkia rakennetaan tai missä työpaikat ja palvelut sijaitsevat. Muistathan äänestää!

Iso kiitos kaikille tässä vaalikampanjassa mukana olleille.

 

Mitä mieltä sinä olet?