fbpx
263

Helsinkiläinen perheenisä

Olen 37-vuotias helsinkiläinen kahden lapsen isä ja ohjelmistoinsinööri. Ratkaisukeskeinen koodari ja tiimijohtaja. Varavaltuutettu (kok.) ja digitalisaatiotoimikunnan varapuheenjohtaja. Asun Hermannissa, ja liikun erityisesti Vallilan ja Arabianrannan kulmilla.

Tekniikka hallussa

Työskentelen digitaalisten palveluiden kehittämisen ja suunnittelun parissa sekä tiimijohtajana. Koulutukseltani olen ohjelmistotekniikan insinööri ja työvuosia IT-alalta on kertynyt noin 15 vuotta. Tekniikka ja digitaaliset palvelut kiinnostavat minua suuresti. Pohdin usein miten erilaisten digiratkaisujen avulla voidaan lisätä kaupunkiarjen toimivuutta.

 

Synnyinkaupunkini Helsinki on ollut minulle aina erityisen rakas ja haluan, että kaupungistamme kehittyy vielä toimivampi. Kaupunkilaisten arjen sujuvuus on minusta olennaisen tärkeää. Moni meistä miettii löytyykö lapsille päiväkoti ja koulu läheltä, pääseekö töihin helposti joukkoliikenteellä tai muilla tavoin, sekä mistä löytyvät arjen palvelut ja elävä kaupunkikulttuuri. Pidän kaupungin kasvua välttämättömänä ja hyvänä asiana. Rakennetaan lisää kaupunkia, jotta asuntoja riittää meille kaikille. Lisäksi koen, että kaupungeilla on suuret mahdollisuudet toimia ilmastonmuutosta vastaan.


Ensimmäiset kuusi vuotta elämästäni leikin Itä-Helsingin maisemissa. Lapsena pidin piirtämisestä, tykkäsin laulaa ja rakentelin legoja. Nuorena harrastin skeittausta ja sain ensimmäisen tietokoneen, jonka myötä innostuin koodaamisesta ja pelaamisesta.

Lukion kävin Töölön yhteiskoulun lukiossa, minkä jälkeen suuntasin vuodeksi armeijaan Santahaminaan. Opiskelijan arki kului Metropolia ammattikorkeakoulussa Bulevardin toimipisteessa. Ensimmäinen oma kämppä löytyi Helsinginkadulta Kalliosta, ja tuttuja asuinseutuja ovat myös Lauttasaari, Koskela, Kumpula sekä Pitäjänmäki. Nyt asumme vaimoni, lasten sekä Jeri-koiran kanssa Hermannissa, aivan Vallilan vieressä.Kiinnostuin politiikasta ja vaikuttamisesta opiskeluajan järjestötoiminnan myötä. Oli mahtavaa toimia monissa eri tehtävissä sekä paikallisessa että valtakunnallisella tasolla Insinööriopiskelijaliiton toiminnassa.

Opiskeluaikojen jälkeen kiinnostus poliittista toimintaa kohtaan kasvoi entisestään ja liityin Kokoomuksen jäseneksi. Puoluevalintaani vaikuttivat ennen kaikkea vastuullisuus, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys ja tulevaisuususko. Politiikkaani ohjaa liberaali, kestävä ja urbaani ajattelu. Insinöörinä luotan tutkittuun tietoon ja selvitän asiat perusteellisesti. Tämän päivän päätöksillä rakennetaan lapsillemme parempaa tulevaisuutta ja huolehditaan siitä, että tämä maapallo riittää tulevillekin sukupolville.

Osallistuin ensimmäiseen vaalikampanjaan eduskuntavaaleissa vuonna 2011, ja jo seuraavana vuonna olin itse ehdolla kuntavaaleissa Helsingin Kokoomuksen ehdokkaana. Kampanjan tekeminen upean porukan kanssa oli todella palkitseva ja hieno kokemus.
Vuoden 2017 kuntavaaleissa sain yli 500 ääntä. Se oli iso luottamus ja toi mahdollisuuden toimia kaupunkipolitiikan parissa varavaltuutettuna. Lisäksi minut valittiin kaupungin digitalisaatiotoimikunnan varapuheenjohtajaksi. Nyt edessä ovat suuremmat tavoitteet ja haasteet – tavoittelen Helsingin kaupunginvaltuutetun paikkaa kesäkuun 2021 kuntavaaleissa.Vapaa-ajalla rentoudun koiran kanssa ulkoillen, urheillen sekä laadukkaan elokuvan tai sarjan parissa. Lisäksi lapseni ovat tuoneet arkeeni legot, hiekkalaatikot ja läheiset puistot.

Luonteeltani olen avoin, reipas ja rehellinen, ja tutustun mielelläni uusiin ihmisiin. Haluan päätöksenteossa korostaa vapauden ja vastuun tasapainoa, mahdollisuuksien tasa-arvoa ja ennakkoluulottomuutta sekä ympäristöstä ja ilmastosta huolehtimista.


Rakkaudesta Helsinkiin

Yleiset tiedot

Opiskelijatoimintaa, politiikkaa, järjestöjä sekä töitä koodarina ja erilaisia luottamustoimia

 • Syntynyt: 12.3.1984, Helsinki
 • Koulutus: Insinööri (AMK), ohjelmistotekniikka, Metropolia Ammattikorkeakoulu
 • Armeija: Reservin kersantti

Harrastukset

 • lenkkeily
 • lumilautailu
 • pyöräily
 • uinti

Työhistoria

 • Siili Solutions Oy, Senior Frontend developer (2012-) & Team Lead (2019-)
 • Ohjelmistosuunnittelija/-insinööri (2007-2012)

Luottamustehtäviä

 • Helsingin kaupungin varavaltuutettu & digitalisaatiotoimikunta varapuheenjohtaja (2017-)
 • Tieto- & viestinätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n toiminnassa valtakunnallisessa ja alueellisessa hallituksessa (2016-)
 • Helsingin ympäristölautakunta (2012-2017)
 • Helsingin kaupunginhallituksen tietotekniikkajaosto (2013-2017)
 • Slush: Group Lead & volunteer (2014 & 2015)
 • Helsingin Kokoomuksen piirihallitus (2014-2015)
 • Akavan opiskelijat (2009-2010)
 • Insinööriopiskelijaliitto: puheenjohtaja & hallituksen jäsen (2009-2010)
 • Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry / Helsingin Insinööriopiskelijat HIO ry (2006-2008)

Tule mukaan

Olen ehdolla kevään kuntavaaleissa ja tarvitsen mukaan sinut!

Hyvää ja vaikuttavaa kampanjaa ei tehdä yksin – mukaan tarvitaan paljon väkeä. Kaikki apu on arvokasta ja parhaat ideat syntyvät yhdessä tekemällä. Yksi tapa auttaa on esimerkiksi levittämällä sanaa sosiaalisessa mediassa tai muualla, tutuille ja ystävillesi.

Pääset mukaan ottamalla yhteyttä suoraan minuun (joona@joonahaavisto.fi / p. 040 532 3597)

Tule mukaani kehittämään toimivaa Helsinkiä!