Nörttifaija

Olen 33-vuotias helsinkiläinen koodari, pienen lapsen isä ja aktiivinen vaikuttaja. Asun Hermannissa, siinä Arabianrannan ja Vallilan rajalla Helsingin kantakaupungissa.

Nörtille ominaisesti tekemiseni on omistautunutta ja faktapohjaista. Suhtaudun intohimoisesti digitalisaatioon sekä kotikaupunkini Helsingin asioihin. Isänä haluan olla lapselleni läsnä ja tukena. Jos minun pitäisikin kuvata itseäni yhdellä sanalla, se olisi nörttifaija.


Työskentelen digitaalisten palveluiden kehittämisen parissa IT-alan konsulttiyritys Siili Solutionsissa. Koulutukseltani olen ohjelmistotekniikan insinööri. Kiinnostun ja innostun erilaisista tekniikan ja digitalisaation aiheista. Pohdin mielelläni miten näiden kautta voisimme parantaa arkeamme.

Toisena intohimon kohteenani on Helsinki. Millaista Helsinkiä meidän tulisi rakentaa, miten tehdä kaupungistamme Pohjoismaiden vetovoimaisin ja miten parantaa kaupunkilaisten elämää pääkaupungissamme ovat kaikki kysymyksiä, joihin meidän tulee yhdessä vastata.

Synnyinkaupunkini Helsinki on ollut minulle aina erityisen rakas. Olen asunut täällä suurimman osan elämästäni, enkä halua täältä pois. Liikun mielelläni ympäri Helsinkiä, ja isosta kaupungistamme löytää aina uutta koettavaa.Ensimmäiset kuusi vuotta elämästäni leikin Itä-Helsingin maisemissa. Lapsena pidin piirtämisestä, tykkäsin laulaa ja rakentelin mielelläni legoilla. Nuorena harrastin skeittausta ja sain ensimmäisen tietokoneeni, jonka myötä innostuin koodaamisesta ja pelaamisesta.

Lukion kävin Töölön yhteiskoulun lukiossa, minkä jälkeen suuntasin vuodeksi armeijaan Santahaminaan. Opiskelijaelämää vietin Metropolia ammattikorkeakoulussa Bulevardin varrella. Ensimmäinen oma kämppä löytyi Helsinginkadulta Kalliosta, ja tuttuja asuinseutuja ovat myös Lauttasaari, Koskela, Kumpula sekä Pitäjänmäki. Nyt asumme vaimoni, tyttäremme sekä Jeri-koiran kanssa Vallilan ja Hermannin rajalla.Kiinnostuin politiikasta, vaikuttamisesta ja järjestötoiminnasta opiskellessani Metropoliassa. Paikallisen opiskelijatoiminnan lisäksi sain kunnian toimia myös puheenjohtajana insinööriopiskelijaliitossa valtakunnallisen vaikuttamisen tasolla.

Opiskeluaikojen jälkeen kiinnostukseni poliittista toimintaa kohtaan kasvoi entisestään ja liityin Kokoomuksen jäseneksi. Puoluevalintaani vaikuttivat ennen kaikkea vastuunkanto, sivistys ja tulevaisuususko. Olenkin arvoliberaali sekä kestävän kehityksen periaatteita vaaliva markkinatalouden kannattaja.

Osallistuin ensimmäiseen vaalikampanjaan Lasse Männistön tiimissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011, ja jo seuraavana vuonna olin itse ehdolla kuntavaaleissa Helsingin Kokoomuksen listalla. Meillä oli aivan mahtava tiimi ja kampanjan tekeminen upean porukan kanssa oli todella palkitsevaa. Oman ehdokkuuteni lisäksi huikea vaalikokemus oli Aura Sallan valtakunnallinen EU-vaalikampanja vuonna 2014, jolloin toimin Auran kampanjapäällikkönä Helsingissä. Olen myös ollut aktiivisesti mukana lukuisissa muissa vaalikampanjoissa.Vapaa-ajalla rentoudun koiran kanssa ulkoillen, urheillen sekä laadukkaan elokuvan tai sarjan parissa. Lisäksi tyttäreni on tuonut arkeeni palikkaleikit, hiekkalaatikot ja kyvyn elää alatimuuttuvaa elämää pienen ihmisen maailmassa.

Luonteeltani olen avoin ja rehellinen, ja tutustun mielelläni uusiin ihmisiin. Haluan päätöksenteossa korostaa vapauden ja vastuun tasapainoa, tasa-arvoa ja ennakkoluulottomuutta sekä ympäristöstä ja ilmastosta huolehtimista.

Vuoden 2012 kuntavaalien jälkeen minut valittiin ympäristölautakunnan sekä kaupunginhallituksen tietotekniikkajaoston jäseniksi. Nyt edessä ovat suuremmat tavoitteet ja haasteet – tavoittelen Helsingin kaupunginvaltuutetun paikkaa kevään 2017 kuntavaaleissa.


Rakkaudesta Helsinkiin

Olen oppinut tuntemaan Joonan tehdessämme lukemattomia tunteja yhdessä töitä. Joonan luotettavuus, pyyteettömyys ja asioihin perehtyminen sekä kyky kohdata ihminen ovat hänen ehdottomia vahvuuksiaan.

Helsingillä on kaikki edellytykset kasvaa kokoaan suuremmaksi eurooppalaiseksi kaupungiksi ja tähän tarvitaan pitkäjänteistä, rohkeaa ja tulevaisuuteen katsovaa päätöksentekoa. Tämän lisäksi Joona tulee varmuudella rakentamaan Helsinkiä ensisijaisesti sen asukkaiden hyvinvoinnin kautta.
Aura Salla, Euroopan komissio

Aura Salla

Tulevaisuuden päättäjän on oltava luotettava, perehdyttävä asioihin ja tunnustettava tosiasiat. Nämä kaikki ovat Joonan ehdottomia vahvuuksia. Helsinki on jo hieno paikka, mutta siitä pitää tehdä vieläkin parempi. Tiedän, että Joona laittaa tämän aikaansaamiseksi kaiken tarmonsa ja innostuksensa.
Lasse Männistö, kaupunginvaltuutettu

Lasse Männistö

Yleiset tiedot

Opiskelijatoimintaa, politiikkaa, nuorisojärjestöjä sekä töitä koodarina ja vapaaehtoisena niin Slushissa kuin yhdistystoiminnassa

 • Syntynyt: 12.3.1984, Helsinki
 • Koulutus: Insinööri (AMK), ohjelmistotekniikka, Metropolia Ammattikorkeakoulu
 • Armeija: Reservin kersantti

Harrastukset

 • lenkkeily
 • lumilautailu
 • pyöräily
 • uinti

Työhistoria

 • Siili Solutions Oy: Senior UI Developer (06/2012–)
 • Design Agency Fusion Ltd. (01/2012–06/2012)
 • Attido Oy: Software Engineer (2010-2012)
 • Ravensoft Oy: Ohjelmistosuunnittelija (2007-2010)

Luottamustehtäviä

 • Helsingin ympäristölautakunta (2012-)
 • Helsingin kaupunginhallituksen tietotekniikkajaosto (2013-)
 • Slush: Group Lead & volunteer (2014 & 2015)
 • Helsingin Edistyskokoomus (2013-2016)
 • Helsingin Kokoomuksen piirihallitus (2014-2015)
 • Akavan opiskelijat (2009-2010)
 • Insinööriopiskelijaliitto: puheenjohtaja & hallituksen jäsen (2009 & 2010)
 • Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry / Helsingin Insinööriopiskelijat HIO ry (2006-2008)

Tule mukaan

Olen ehdolla kevään kuntavaaleissa ja tarvitsen mukaan sinut!

Hyvää ja vaikuttavaa kampanjaa ei tehdä yksin – mukaan tarvitaan paljon väkeä. Kaikki apu on arvokasta ja parhaat ideat syntyvät yhdessä tekemällä. Tule esimerkiksi jakamaan flyereitä vaalikentille tai suunnittelemaan Helsinkiä liikuttavia tekoja taustalle!

Pääset mukaan ilmoittamalla yhteystietosi alla olevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä suoraan Joonaan (joona@joonahaavisto.fi / p. 040 532 3597) tai kampanjapäällikkö Heiniin (heini@joonahaavisto.fi / p. 040 700 1715).


rekisteriseloste


Tehdään yhdessä hyvä kampanja!
Terveisin Joona ja kampanjapäällikkö Heini