fbpx

Helsinkiläinen perheenisä

Olen 37-vuotias helsinkiläinen ohjelmistoinsinööri & tiimijohtaja. Kahden päiväkoti-ikäisen lapsen isä ja Helsingin Kokoomuksen varavaltuutettu. Asun Hermannissa, siinä Vallilan ja Arabianrannan kulmilla.


Työskentelen digitaalisten palveluiden kehittämisen ja suunnittelun parissa sekä konsulttien esihenkilönä. Koulutukseltani olen ohjelmistotekniikan insinööri ja työvuosia IT-alalta on kertynyt noin 15 vuotta. Tekniikka ja digitaaliset palvelut kiinnostaa. Pohdin mielelläni miten erilaisten digiratkaisujen avulla voidaan lisätä arjen toimivuutta.

Toisena intohimon kohteenani on Helsinki kaupungin asiat ja kaupunkikehitys. Millaista Helsinkiä meidän tulisi kehittää, miten lisätä kaupunkimme vetovoimaa ja miten parantaa kaupunkilaisten arkea.

Synnyinkaupunkini Helsinki on ollut minulle aina erityisen rakas. Olen asunut täällä suurimman osan elämästäni, enkä halua täältä pois. Liikun mielelläni ympäri Helsinkiä, isosta kaupungistamme löytää aina uutta koettavaa.Ensimmäiset kuusi vuotta elämästäni leikin Itä-Helsingin maisemissa. Lapsena pidin piirtämisestä, tykkäsin laulaa ja rakentelin mielelläni legoilla. Nuorena harrastin skeittausta ja sain ensimmäisen tietokoneen, jonka myötä innostuin koodaamisesta ja pelaamisesta.

Lukion kävin Töölön yhteiskoulun lukiossa, minkä jälkeen suuntasin vuodeksi armeijaan Santahaminaan. Opiskelijan arki kului Metropolia ammattikorkeakoulussa Bulevardin toimipisteessa. Ensimmäinen oma kämppä löytyi Helsinginkadulta Kalliosta, ja tuttuja asuinseutuja ovat myös Lauttasaari, Koskela, Kumpula sekä Pitäjänmäki. Nyt asumme vaimoni, lasten sekä Jeri-koiran kanssa Hermannissa, aivan Vallilan vieressä.Kiinnostuin politiikasta, vaikuttamisesta ja järjestötoiminnasta korkeakouluopintojen aikana. Paikallisen opiskelijatoiminnan lisäksi sain myös kunnian toimia puheenjohtajana valtakunnallisen vaikuttamisen tasolla Insinööriopiskelijaliitossa.

Opiskeluaikojen jälkeen kiinnostus poliittista toimintaa kohtaan kasvoi entisestään ja liityin Kokoomuksen jäseneksi. Puoluevalintaani vaikuttivat ennen kaikkea vastuunkanto, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys ja tulevaisuususko. Olen arvoliberaali sekä kestävän kehityksen periaatteita vaaliva markkinatalouden kannattaja. Tämän päivän päätöksillä rakennetaan lapsillemme parempaa tulevaisuutta ja huolehditaan siitä, että tämä maapallo riittää tulevillekin sukupolville.

Osallistuin ensimmäiseen vaalikampanjaan eduskuntavaaleissa vuonna 2011, ja jo seuraavana vuonna olin itse ehdolla kuntavaaleissa Helsingin Kokoomuksen ehdokkaana. Kampanjan tekeminen upean porukan kanssa oli todella palkitseva ja hieno kokemus.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa sain yli 500 ääntä, se oli iso luottamus ja toi mahdollisuuden tehdä töitä kaupunkipolitiikan parissa varavaltuutettuna. Lisäksi minut valittiin kaupungin digitalisaatiotoimikunnan varapuheenjohtajaksi. Nyt edessä ovat suuremmat tavoitteet ja haasteet – tavoittelen Helsingin kaupunginvaltuutetun paikkaa huhtiku 2021 kuntavaaleissa.Vapaa-ajalla rentoudun koiran kanssa ulkoillen, urheillen sekä laadukkaan elokuvan tai sarjan parissa. Lisäksi lapseni ovat tuoneet arkeeni legot, hiekkalaatikot ja läheiset puistot.

Luonteeltani olen avoin ja rehellinen, ja tutustun mielelläni uusiin ihmisiin. Haluan päätöksenteossa korostaa vapauden ja vastuun tasapainoa, mahdollisuuksien tasa-arvoa ja ennakkoluulottomuutta sekä ympäristöstä ja ilmastosta huolehtimista.


Rakkaudesta Helsinkiin

Yleiset tiedot

Opiskelijatoimintaa, politiikkaa, järjestöjä sekä töitä koodarina ja erilaisia luottamustoimia

 • Syntynyt: 12.3.1984, Helsinki
 • Koulutus: Insinööri (AMK), ohjelmistotekniikka, Metropolia Ammattikorkeakoulu
 • Armeija: Reservin kersantti

Harrastukset

 • lenkkeily
 • lumilautailu
 • pyöräily
 • uinti

Työhistoria

 • Siili Solutions Oy, Senior Frontend developer (2012-) & Team Lead (2019-)
 • Ohjelmistosuunnittelija/-insinööri (2007-2012)

Luottamustehtäviä

 • Helsingin kaupungin varavaltuutettu & digitalisaatiotoimikunta varapuheenjohtaja (2017-)
 • Tieto- & viestinätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n toiminnassa valtakunnallisessa ja alueellisessa hallituksessa (2016-)
 • Helsingin ympäristölautakunta (2012-2017)
 • Helsingin kaupunginhallituksen tietotekniikkajaosto (2013-2017)
 • Slush: Group Lead & volunteer (2014 & 2015)
 • Helsingin Kokoomuksen piirihallitus (2014-2015)
 • Akavan opiskelijat (2009-2010)
 • Insinööriopiskelijaliitto: puheenjohtaja & hallituksen jäsen (2009-2010)
 • Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry / Helsingin Insinööriopiskelijat HIO ry (2006-2008)

Tule mukaan

Olen ehdolla kevään kuntavaaleissa ja tarvitsen mukaan sinut!

Hyvää ja vaikuttavaa kampanjaa ei tehdä yksin – mukaan tarvitaan paljon väkeä. Kaikki apu on arvokasta ja parhaat ideat syntyvät yhdessä tekemällä. Tule esimerkiksi jakamaan flyereitä vaalikentille, tekemään some-kampanjaa tai suunnittelemaan Helsinkiä liikuttavia tekoja!

Pääset mukaan ottamalla yhteyttä suoraan minuun (joona@joonahaavisto.fi / p. 040 532 3597)


Tule mukaan kehittämään toimivaa Helsinkiä!